Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Απόσυρση παιδικών παιχνιδιών

Κατά καιρούς ακούμε για καινούριες αποσύρσεις παιχνιδιών. Εμένα η απορία μου εξακολουθεί να είναι που είναι οι αρχές πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην αγορά; Γιατί δηλαδή πάντα εκ των υστέρων αποσύρονται τα πάντα; Είτε πρόκειται για παιχνίδια, είτε για ηλεκτρικές συσκευές και πάει λέγοντας! Αφού έχει πάει σε παιδικά χέρια, πιθανόν να έχει προκληθεί ήδη ζημιά μετά ανακαλύπτουν οι "υπεύθυνοι" ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα.....
Στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ διάβασα για δύο νέες αποσύρσεις παιχνιδιών, μπορείτε να δείτε εδώ.
Αντίστοιχα και στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές να αποσύρονται παιχνίδια. Βέβαια, για να το μάθει κάποιος θα πρέπει να είναι αναγνώστης εφημερίδων, γιατί ούτε σε κανένα δελτίο ειδήσεων (από αυτά που παίρνουν ένα θέμα και το λιβανίζουν 45 λεπτά) δεν έχω δει, αλλά ούτε άκουσα ποτέ να πήρε κανένας τηλέφωνο για να ενημερώσει γονιό που αγόρασε κάποιο παιχνίδι, ότι τελικά αυτό είναι επικίνδυνο!!!
Ενδεικτικά, μόνο, σας παραπέμπω σε ανάλογες ανακοινώσεις απόσυρσης παιδικών παιχνιδιών αλλά και άλλα σχετικά κείμενα:
- Ελευθεροτυπία 14/12/2007
- Από το υπουργείο εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού της Κύπρου
- Δείτε κι ένα κείμενο του 1997, πιστεύετε ότι έχει αλλάξει κάτι από τότε??
- Στο www.madata.gr 05/03/2008
- Στο www.netrino.gr
- Ρίξτε μια ματιά και εδώ
Ενώ υπάρχει και ένας τεράστιος κατάλογος αποσύρσεων (1.000.000 παιχνίδια), μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παιχνιδιών της Fisher Price (βλέπε Mattel). Σχετικά κείμενα εδώ, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google