Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Σχόλια της συγγραφέως σε γειτονικό ιστολόγιο

Περί Σκοπίων
Σε μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, με αφορμή το απειλούμενο μποϋκοτάζ των Σκοπίων απέναντι στα ελληνικά προΐόντα, διαπίστωσα το ύψος των κεφαλαίων αλλά και τον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια.
Διάβασα και ένα ωραιότατο άρθρο για το πόσο καλό μας κάνει η συνεργασία αυτή με την χώρα...
Το καλό που μας κάνει είναι 1ον, να επενδύονται τρελά (για τα οικονομικά μέτρα των Σκοπίων) κεφάλαια,
2ον, να ενισχύεται η οικονομία τους,
3ον, και πιο σημαντικό, οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που απασχολούνται στα Σκόπια να σημαίνουν χιλιάδες ανέργους στην Ελλάδα.
Διότι δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους εκτός των συνόρων, είναι και οι δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα αναζητώντας φθηνό κόστος παραγωγής στα Σκόπια, την Βουλγαρία και πάει λέγοντας, έχοντας ρημάξει στην κυριολεξία όλη την βόρειο Ελλάδα!
Και βέβαια ο κάθε επιχειρηματίας νοιάζεται μόνο για τα έσοδα στο ταμείο του και καθόλου για το προσωπικό που θα αφήσει άνεργο, πόσο μάλλον για τα εθνικά συμφέροντα!
(σε αυτό το θέμα επιφυλλάσομαι και για καινούριο άρθρο).

Περί βιομηχανιών τροφίμων (και όχι μόνο)

Στο θέμα με τους σπόρους, διότι με έχει απασχολήσει. Ευτυχώς ζω στην επαρχία και έχω την δυνατότητα να έχω δική μου παραγωγή λαχανικών (ακόμη δεν ξεκίνησα βέβαια αλλά είμαι σε καλό δρόμο). Σκεφτόμουν όμως ότι από πλευρά γεύσης πάλι "ξύλινα" θα είναι τα λαχανικά μου, καθώς οι σπόροι είναι πλέον όλοι υβρίδια και δεν θα μπορώ να παράγω σπόρους για να τους χρησιμοποιήσω μετέπειτα. Θυμάσαι πότε έφαγες τελευταία φορά ντομάτα με γεύση ντομάτας?
Στο θέμα των πουλερικών και της γρίπης. Έχεις απόλυτο δίκιο για την κατάργηση των πουλερικών ελευθέρας βοσκής αλλά θεωρώ ότι είναι κι άλλος ο λόγος του πανικού που δημιουργούν! Τα εκατομμύρια που εισπράτουν κάθε χρόνο από τα αντιγριπικά εμβόλια, ειδικά όταν υπάρχει ο φόβος εξάπλωσης επιδημίας σαν αυτήν της γρίπης των πτηνών.
Ακόμη θα συμφωνήσω στο ότι ουσιαστικά η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσι! Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας αλλά δεν μας αφήνουν να το συνειδητοποιήσουμε! Μας βομβαρδίζουν από την μια με ψεύτικες ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε, για να τις καλύψουμε πρέπει να δουλέψουμε, έχουν ξεφτιλίσει τα μεροκάματα ώστε να χρειάζεται κάποιος να δουλεύει όλη μέρα για να βγάλει απλώς τα απαραίτητα! Άντε μετά να έχεις όρεξη και κουράγιο για επαναστάσεις!
Από την άλλη μας γεμίζουν με ψεύτικους κινδύνους για ανύπαρκτες ασθένειες, κρύβοντας τις πραγματικές απειλές! Και βέβαια πίσω από όλα αυτά δεν κρύβονται απλώς οι μεγάλες βιομηχανίες αλλά και οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου!
Πήρα φόρα όμως κι εγώ και σε λίγο θα γράφω πιο πολλά στο δικό σου ιστολόγιο από όσα γράφω στο δικό μου...:) (γι αυτό και τα αντιγράφω και εδώ!;) , αθάνατο copy-paste)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google