Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Οι αδικίες της φύσης....

Το πρώτο παιδί της οικογένειας Σινγκ, σε ένα χωριό κοντά στο Νέο Δελχί, έμελλε να είναι η μικρή Λάλι. Η οποία γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κρανιοπροσωπικής ανωμαλίας, όπου σε ένα κρανίο έχουν διαμορφωθεί δύο πρόσωπα. Με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Λάλι είναι διπλά (έχει τέσσερα μάτια, δύο μύτες και τέσσερα χείλη), εκτός από τα αφτιά της, που είναι δύο.
Οι κάτοικοι του φτωχικού χωριού την λατρεύουν γιατί θεωρούν ότι είναι μετενσάρκωση μιας θεάς του ινδουισμού. Κάθε μέρα την επισκέπτονται στο σπίτι της, της φιλούν τα πόδια και της προσφέρουν χρήματα και δώρα για να πάρουν την «ευλογία» της.
Ο αρχηγός του χωριού, βέβαια, τρίβει τα χέρια του και ετοιμάζεται να φτιάξει ναό προς τιμή της θεάς και της μικρής, ώστε να έχει λαμβάνειν.... Οι γονείς της δε δεν δέχονται καν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για το αν όλα λειτουργούν φυσιολογικά!
Φωτογραφία της μικρής δεν θα βάλω! Εγώ μόνο που το βλέπω το παιδί πιάνεται η ψυχή μου! Και αναρωτιέμαι τι μέλλον θα έχει - αν θα έχει - αυτό το παιδί σε αυτό τον κόσμο, σε αυτή την κοινωνία των δεισιδαιμονιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Green Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Search machine

Google