Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Το θέατρο του παραλόγου!

Καλά κάνω και έχω σταματήσει να βλέπω δελτία ειδήσεων! Λίγο τα μονοθεματικά δελτία, λίγο το ότι κάθε δελτίο φέρνει τους σαράντα πέντε μάστορες κι εξήντα μαθητάδες-ειδήμονες και αναπτύσσουν και αναπτύσσουν και ο καημός όλων μονίμως είναι ότι δεν τους αφήνουν να τελειώσουν. Μόνο η Πετρούλα τελειώνει στις μέρες μας - παρένθεση, δεν πιάνουμε Σταρ εδώ στα μέρη μας, αλλά η Πετρούλα φίρμα! Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, είχα πάψει να βλέπω δελτία "ειδήσεων". Μου αρέσει που κάποιοι τα βαφτίζουν και ¨ειδησεογραφικά", έτσι για να κάνουν την διαφορά! Τι το 'θελα η γυναίκα και έβαλα χθες να δω tv. Δεύτερη παρένθεση, φρόντισε ο καλός καιρός και μας κόπηκαν και τα λιγοστά κανάλια που πιάναμε (8 τον αριθμό), το μόνο κανάλι που βλέπαμε ήταν ο ΣΚΑΪ, και μεταξύ μας είναι και το μόνο σοβαρό.
Αυτό που βίωσα ήταν εκτός προηγουμένου. Ή που εγώ χάζεψα ή που ζούμε στην χώρα της Φρουτοπίας. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα το 'φαγε κι ο γάιδαρος! Εντάξει, τέλος με τα γνωμικά.....
Βλέπω, λοιπόν, "κινηματογραφική (!) απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό!"
-Πάλι?, σκέφτομαι...
"Απέδρασαν ο Παλαιοκώστας και ο συνεργάτης του με το περίεργο όνομα!"
-Α! ξαναματασκέφτομαι, πλάνα αρχείου βλέπω...
Αλλά ω τι πρωτότυπο, είναι καινούρια τα πλάνα, καινούρια η είδηση και όλα τα σχετικά....Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού....λέει ένα άλλο γνωμικό! Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν είναι αυτοί που απέδρασαν που "αμάρτησαν" για δεύτερη φορά!
Μετά από λίγο βλέπω τον Υπουργό, με την ευκαιρία είδα και ποιος είναι ο νέος υπουργός γιατί δεν τις προλαβαίνουμε πλέον τις εξελίξεις! Ζήτησε λέει και πήρε τις παραιτήσεις που έπρεπε....χμ χμ χμ....μόνο αυτές έπρεπε? Μετά ακούω ότι ο ένας, λέει, εκ των φρουρών, είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία και, συγχωρήστε μου και την αφέλεια, και τι δουλειά είχε στον Κορυδαλλό. Γιατί απ' όσο κατάλαβα δεν ήταν ΜΕΣΑ στον Κορυδαλλό, αλλά εκεί υπηρετούσε.....
Και όπως ήταν φυσικό και πρέπον να γίνει, η κυβέρνηση θα πάρει έκτακτα μέτρα έτσι ώστε να είναι πιο αυστηροί οι έλεγχοι που γίνονται στις φυλακές κλπ κλπ κλπ. Αν δεν κάνω λάθος, και την προηγούμενη φορά, που όλοι πέφταμε από τα σύννεφα όταν ακούγαμε για απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο και δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάμε ή να χτυπιόμαστε με αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε, και τότε είχαν παρθεί αποφάσεις για πιο αυστηρά μέτρα κλπ κλπ κλπ.
Αμ το άλλο, που εκ των υστέρων πάντα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα μέτρα μας! Καίγεται ο τόπος? Τι σκάτε βρε? Ο ετοιμοπόλεμος κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να πάρει έκτακτα μέτρα! Και τους πληγέντες θα αποζημιώσουμε με ψίχουλα για την περιουσία του, το σπίτι του και το μέλλον του που κάηκε (αλήθεια, πήραν αυτοί οι άνθρωποι €?), και τα δάση θα ξαναφτιάξουμε (ακόμη θυμάμαι τον Λιάπη να ΘΕΛΕΙ μέχρι την αφή της Ολυμπιακής φλόγας το φόντο στις τηλεοράσεις να είναι πράσινο! Μην τυχόν και χαλάσει η "εικόνα" μας, η χαλασμένη, και όλα θα γίνουν! Εδώ είναι ο κρατικός μηχανισμός!
Πλημμύρησε ο τόπος? Αυτός ντε, που είχε καεί λίγο πριν αρχίσει να χαράσσεται για τα νέα οικόπεδα! Τι σκάτε βρε? Ξανά εδώ είναι ο ετοιμοπόλεμος κρατικός μηχανισμός! Και πάει λέγοντας! Όλοι θα αποζημιωθούν! Γιατί εμείς είμαστε κοντά στον πολίτη!
Προφανώς κανένας δεν έχει ακούσει ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία! Λες να είχαν ανάγκη τα ψωροευρουλάκια σας οι άνθρωποι αυτοί αν φροντίζατε ώστε να μην χάσουν ότι έχουν? Και επειδή εγώ δεν είμαι κακός και κακοπροαίρετος άνθρωπος ώστε να πιστέψω ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο, φαντάζομαι απλά πως δεν το σκεφτήκατε ότι θα μπορούσατε να έχετε προλάβει να τα γλιτώσετε όλα αυτά!
Και να ‘ταν μόνο αυτά? Κάθε νέα είδηση και μια καινούρια έκπληξη…Με τις υπόλοιπες όμως θα ασχοληθώ άλλη φορά…


2 σχόλια:

Chatzigeorgiou Thekla είπε...

Καταρχήν έχω μια απορία: για ποιον κρατικο μηχανισμό μιλάς??? Έχω και ρό να τον δω τον τύπο αυτό, ο οποίος εμφανίζεται παραδόξος μόνο όταν κατι πάει ¨καλά" και για να λεμε τα σύκα σύκα και την σκάφη,σκάφη, κάτι καλό έχει να γίνει καιρό!!!
Αμ το άλλο, δεν σας το είπα!!! Ναι βέβαια, είναι μια έκτακτη είδηση για τους φυλακισμένους που σχεδιάζουν να αποδράσουν. Η απόδραση λέει είναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, αμέ, αμέ!!! Μην γουρλώνετε έτσι τα μάτια, αλήθεια σας λέω.
Αρθρο 173:
1. Αν αποδράσει φυλακισμένος ή άλλος κρατούμενος με διαταγή της αρμόδιας αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η παραπάνω ποινή εκτελείται ολόκληρη μετά την έκτιση της ποινής που επιβλήθηκε ή που θα επιβληθεί για την πράξη για την οποία ήταν κρατούμενος που απέδρασε.

2. Οποιοσδήποτε άλλος συμμετείχε στην απόδραση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Οπότε αξίζει μία δοκιμή βρε παιδιά, κοντά στα ισόβια, ένας χρόνος πάνω, ένας κάτω...δεν είναι τίποτα.

ESCAPE NOW!!!!!!

Σοφία είπε...

Εντάξει, είναι πλημμέλημα γιατί δεν φταίει αυτός που θα αποδράσει αλλά αυτοί που είναι υπεύθυνοι ώστε να ΜΗΝ αποδράσει!!!

Search machine

Google